Mariaschool-kinderen voor Oekraïne! 

Beste ouder(s)/verzorger(s),
Het nieuws over de ontwikkeling rondom de oorlog in de Oekraïne volgen wij allen. Wij merken dat de kinderen ook op school met vragen komen. In de verschillende groepen is hier aandacht voor. Ook leeft onder de kinderen het gevoel dat zij iets willen doen voor een ander. Gister zijn wij door twee ouders van de school benaderd, met hetzelfde gevoel. Namens hen delen wij het volgende bericht:

Wat er nu gebeurt in Oekraïne is onmenselijk. Wij willen ons inzetten voor de getroffen gezinnen. Wij hebben gelezen dat er behoefte is aan spullen voor kinderen en daarom hebben we een actie bedacht. Wij willen samen met school en de kinderen kleding, speelgoed (compleet) en babyvoeding/verzorging (ongeopend) verzamelen voor deze gezinnen. In verband met de hygiëne zijn knuffels niet welkom.

Kinderen voor Oekraïne!
Als alle kinderen in de kasten gaan kijken wat ze niet meer passen en wat andere kinderen goed kunnen gebruiken (vooral winterkleding) dan zorgen wij ervoor dat het op de juiste plek terecht komt. 
U of uw kind kan donderdag 3 maart tot en met vrijdag 11 maart kleding en speelgoed inleveren op locatie Eikstraat bij de buiten ingang van de gymzaal. Elke ochtend is een van ons aanwezig tot 8:45 uur om de spullen in ontvangst te nemen. I.v.m het vervoer willen wij u vragen de kleding aan te leveren in (verhuis)dozen.
Wij brengen de dozen naar kringloopwinkel Rataplan, zij werken samen met het Rode Kruis en zorgen ervoor dat de kleding op de juiste plekken terecht komt. Dat varieert van opvangcentra in NL tot aan Polen.

Wij hopen dat er veel kleding binnenkomt, alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,
Sharon Hak en Suzanne Mom

update update