Pilot start schooldag

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het afgelopen anderhalf jaar bent u door de Corona-maatregelen niet in de gelegenheid geweest om uw kind ’s morgens tot in het klaslokaal te brengen. Dit heeft voor- en nadelen gehad.
Wij hebben gezien dat de kinderen zelfstandiger zijn geworden en dat het afscheid nemen makkelijker verloopt. Hoe goed zij zelf hun jas en tas kunnen ophangen en de dag kunnen starten. Er is meer ruimte in het lokaal en in de gangen, wanneer er geen ouders zijn. Dit wordt als prettig ervaren. De start van dag is rustiger. De leerkracht heeft ook alle aandacht voor de leerlingen.
Van de Medezeggenschapsraad en de Oudervereniging hebben wij vernomen dat het u ook meer rust en ruimte gaf in uw dagindeling. Er zijn ouders die hebben aangegeven de huidige situatie als prettig te ervaren.
Echter, zowel u als wij missen de verbinding en het contact met elkaar. De versoepelingen brengen met zich mee dat we de regels tegen het licht kunnen houden.
Wij hebben een tussenvorm gezocht waarbij we recht doen aan alle voordelen en wensen.
Wij hebben dit onderwerp opnieuw besproken met het team, Medezeggenschapsraad en Oudervereniging.
Vanuit onze leerprincipes, Samen, Vertrouwen en Eigenaarschap gaan we starten met een pilot:

Pilot start schooldag
Vanaf maandag 4 oktober kunt u 1 dag per week met uw kind(eren) mee naar binnen lopen.

Het kader:
Eén ouder/verzorger komt 1x per week naar binnen, tussen 8:15 en 8:30 uur.

- U kiest samen met uw kind(eren) welke dag. Dit mag een vaste dag zijn of per week wisselen.

- Gescheiden ouders stemmen zelf af wie er welke week en welke dag mee naar binnen gaat.

- U zorgt ervoor dat de rust in de school zoveel mogelijk bewaard blijft.

- Als u niet mee naar binnen gaat, neemt u afscheid op de stoep bij het hek voor het plein.

- De leerkracht is er voor uw kind, mededelingen kunt u via Kwieb versturen. Wilt u de leerkracht spreken, dan kunt u via Kwieb een afspraak maken voor na schooltijd.

Wij bespreken de pilot met de kinderen in de klas, zodat zij ook op de hoogte zijn van de afspraken en zij met u de dag in de week kunnen afstemmen.
De pilot gaan wij in november evalueren. Waarbij wij vooral de bedoeling: een goede start voor onze leerlingen en meer verbinding met u, centraal stellen. Uiteraard brengen we u hiervan op de hoogte.

Tot ziens!

Hartelijke groet,
Team Mariaschool

 

update update